Serie

Skribent

Alexander Kardelo

24 april 2024 | 12:00

Sommarens starkaste tv-drama? "Tatueraren i Auschwitz" rör om känslor med ny trailer

Kärleken gror på den mörkaste av platser i SkyShowtimes nya miniserie. Svensk streamingpremiär 7 juni.
Det har gått 80 år sedan Andra världskriget och folkmordet på miljontals judar - hemskheter som fick namnet Förintelsen.
 
Berättelserna från koncentrationslägren har gett oss många gripande och starka filmer och serier genom åren. Snart är det dags för "The Tatooist of Auschwitz", baserad på Heather Morris hyllade roman som i sin tur bygger på verkliga händelser.
 
Handlingen följer Lale Sokolov som kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han får uppgiften att tatuera in nummer på sina medfångar, och blir blixtförälskad i en ung kvinna vid namn Gita.
 
Trailern tyder på en serie som tar oss till den mörkaste tiden och platsen i vår moderna historia, men med fokus på hoppet och kärleken som fick leva mot alla odds. Kan detta bli sommarens mest gripande tv-upplevelse? Jag tror på en både omskakande och viktig serie.
 
 
En knappt igenkännlig Harvey Keitel spelar den äldre Lale. Som den yngre Lale ser vi Jonah Hauer-King (från Disneys otecknade "Den lilla sjöjungfrun"). Melanie Lynskey är författaren som får höra den otroliga historien. Nämnas bör också att Hans Zimmer står för musiken.
 
På soundtracket finns även låten ”Love Will Survive” som Barbra Streisand spelat in. Låten - som är sångerskans första inspelning någonsin för en tv-serie - släpps redan imorgon, 25 april.
 
Själva tv-serien dröjer bara några veckor till. Alla sex avsnitt av "The Tatooist of Auschwitz" släpps på SkyShowtime i Sverige den 7 juni.
| 24 april 2024 12:00 |