Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 maj 2018 | 06:30

Tarik Saleh regisserar ny Liam Neeson-thriller

Den svenske filmskaparen bakom ”The Nile Hilton Incident” tar sig an ”Charlie Johnson in the Flames” härnäst.
Liam Neesons nya thriller ”Charlie Johnson in the Flames” förväntas bli het på filmmarknaden i Cannes i år, skriver Deadline.

Neesons rollfigur beskrivs som en oförliknelig krigskorrespondent som bevakar oroligheterna i Kongo. När en oskyldig kvinnas död skakar om honom, riskerar han allt för att avslöja sanningen. Han hamnar i en härva av mord, korruption och våld och tvingas ifrågasätta sin egna mänsklighet.

Justin Haythe (”Red Sparrow”) har skrivit filmens manus baserat på Michael Ignatieffs deckare från 2005.

Bakom kameran hittar vi Tarik Saleh, vars hårdkokta thriller ”The Nile Hilton Incident” vann årets Guldbagge för Bästa film. Den svenske manusförfattaren och regissören har också gjort ett avsnitt av ”Westworld” i den pågående andra säsongen.
 
 
I samma rapport nämns det att Salehs thriller "Tommy" (2014), med Ola Rapace i huvudrollen, är på väg att filmas i en engelskspråkig version.

Vad gäller Liam Neeson dras han än en gång till en actionfylld roll. Neeson syntes senast på bio i "The Commuter", och blev nyss färdig med hämnddramat "Hard Powder" - Hans Petter Molands remake på hans norska "En iskall jävel".
| 4 maj 2018 06:30 |