Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 mars 2023 | 12:00

"Tár" kan bli Todd Fields sista film

Regissören ställer dig tveksam till fler filmprojekt efter det hyllade, psykologiska dramat: "Det blir antagligen inga fler".
Dramat "Tár" knep 6 Oscarsnomineringar i år, bland annat för en strålande Cate Blanchett i rollen som grinig dirigent.
 
Men trots framgångarna och kritikernas hyllningar verkar regissören Todd Field inte direkt pepp på att fortsätta med karriären. I en ny intervju säger Field att han "sannolikt" kliver ned från registolen:
 
- Det är en riktig utmaning att göra film, oavsett skala. Det är inget för de fega. Jag önskar att jag var bra på något annat, för jag hade antagligen inte gjort några fler filmer. Det kräver mycket av mig: jag vet inte om jag någonsin gör en ny, säger regissören till Cinema Scope.
 
Blanchett och Field fotade för Variety.
 
Med tanke på hur sällan Todd Field släpper nya filmer blir vi inte förvånade om han ångrar sig, om ett tiotal år eller så. Regissörens enda långfilmer innan "Tár" är "In the Bedroom" (2001) och "Little Children" (2006) - båda blev också hyllade och Oscarsnominerade.
 
- Hade det varit enkelt hade jag filmat jämt. Jag gör reklamfilm hela tiden, men det är inte lika krävande. Ju äldre jag blir desto mer inser jag hur värdefull tiden är, säger den snart 60-årige Field.
| 22 mars 2023 12:00 |