Film

Skribent

Oskar Möller

18 juni 2023 | 13:00

Från simpla Youtubeklipp till skräckens innersta krets - sommarens bästa rysare är här

Från splattriga dumparodier till skräckens finrum - de australiensiska tvillingbröderna och Youtubekreatörerna Danny och Michael Philippou har gjort årets kanske mest hajpade skräckfilm - och den är väl värd väntan.
Det är bara att brösta. Alla mina fördomar om en långfilmsdebut signerad de två Youtubekreatörerna Danny Phillipou och Michael Philippou kom på skam. Deras framgångsrika Youtubekanal RackaRacka är fylld av hetsiga filmparodier, enklare humor och stunts - kontent som är långt ifrån det jag brukar kolla in på plattformen.
 
Danny och Michael Philippou har gjort sig kända för sina blodiga filmparodier

Men det var innan de släppte sitt genomarbetade skräckis "Talk To Me" - som gjorde stort avtryck på årets Sundance. Tvillingbrödernas långfilmsdebut hyllades bland annat av Ari Aster och Stephen King - blytunga namn i genren.
 
På grund av embargot fram till premiären i slutet av juli kan jag inte ge er alltför många detaljer från Moviezines kommande recension - annat än att såväl storyn som skådespeleriet är långt tightare än man hoppas på. 
 
I nykomlingen Sophie Wilde har bröderna hittat en karismatisk ung skådis som kan axla en riktigt utmattande roll. Värd att nämna är även unge Joe Bird som spelar besatt med bravur - hans lillebror ger självaste Regan från "Exorcisten" en match.
 
 
Viktigast av allt - obehaget man längtar efter lurar där konstant i bakgrunden. Så visst finns det förutsättningar att dubba "Talk To Me" som sommarens skräckis redan nu. Tvillingbröderna Philippou har gjort en spänstig debut. Den kliver in i salongerna riktigt självsäkert och säger hej med ett fast handslag. Det bådar gott för framtiden.
 
"Talk To Me" har biopremiär 28 juli. Vad tycker ni om Youtubers som gör film? Har ni följt RackaRackas kanal? Pepp på filmen?
| 18 juni 2023 13:00 |