Spel

Skribent

Lina Svensson

8 december 2020 | 15:01

"Spel kommer vara fotorealistiska om tio år"

Om bara några år kommer vi att kunna spela spel som är 100% realistiska, det är åtminstone vad Take-Twos VD tror.
Det var under gårdagen som Game Industry var först med att skriva om att Take-Twos VD Strauss Zelnick (En studio bakom spel som Red Dead Redemption, GTA och Bioshock) under en konferens hade delat med sig av sina tankar kring hur han tror at spelindustrins framtid kommer att se ut, och herr Strauss spår en mycket ljus framtid för branschen. 
 
Den största framgångsfaktorn enligt Strauss är givetvis den ständigt avancerande tekniken. I sitt tal påpekade han att det räcker att blicka tio år tillbaka i tiden för att inse hur stora förändringar det är som skett på den fronten, och att det givetvis kommer att ha skett stora, tekniska framsteg då ytterligare tio år har passerat. Strauss tror att de närmaste 30-40 åren kommer att vara spelbranschens storhetstid där extremt mycket kommer att ske. Strauss fortsätter med att säga:
 
- Jag kan inte säga vad det kommer att innebära, men jag tror att vi kommer att få se ny teknik som kommer att göra det möjligt för ambitiösa människor att göra saker de aldrig har kunnat göra tidigare, inklusive att göra spel som är fotorealistiska. 
 
- Några av de spel vi gör nu ser väldigt realistiska ut, men det är fortfarande animeringar. Om tio år tror jag att vi kommer ha alternativet att göra saker som ser helt realistiska ut om vi vill, trots att allt kommer göras i en dator. 
 
Vad tror du? Kommer vi att kunna avnjuta fotorealistiska spel om bara några år?
| 8 december 2020 15:01 |