Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 november 2021 | 10:45

Take-Two förlorade 450 miljoner kronor på ett nedlagt spel

Nedläggningen av det ej utannonserade spelet av Hangar 13 ska ha kostat 53 miljoner dollar och oroar många anställda på företaget.
I en färsk resultatredovisning kunde Take-Two Interactive (som bland annat äger Rockstar) dela med sig av fina siffror under gårdagen, där de menar att de ska ha överträffat sina egna förväntningar tack vare spel som "Borderlands 3" och "Grand Theft Auto V". 
 
De hade dock inte bara goda nyheter, då de avslöjade att de lagt ned ett spel som kostat dem 53 miljoner dollar (cirka 450 miljoner kronor). Enligt källor till sajten Kotaku ska det ha handlat om ett actionspel sett ur tredjepersonsperspektiv med online-funktioner, likt "Destiny".
 
Till sajten Bloomberg säger även källor att det ska ha varit ett spel om superhjältar.
 
Spelet ska ha varit under utveckling av Hangar 13, som gjort "Mafia III" och "Mafia: Definitive Edition". Enligt samma källa som ovan ska beslutet ha överraskat många anställda, som oroar sig att de ska bli avskedade. 
 
- Hangar 13:s senaste projekt var kreativt ambitiöst och spännande. När vi skapar nya serier kan vi ibland stöta på situationer som kräver nedläggning. Vi uppmuntrar våra team att fullfölja sina passioner och ta kreativa risker, balanserat mot försiktiga kommersiella och finansiella beslut och vårt orubbliga engagemang för att leverera de bästa underhållningsupplevelserna. Vi har fullt förtroende för Hangar 13:s ledar- och utvecklingsteam och tror att de kan och kommer att leverera kommersiella framgångar i framtiden, skriver en talesperson från Take-Two till Kotaku
 
Vad tror du att det var för spel som lades ner? Vilken nedläggning av ett spel har gjort dig mest ledsen? 
| 4 november 2021 10:45 |