Film

Skribent

Andreas Samuelson

4 oktober 2022 | 12:00

Taissa Farmiga tillbaka i ”The Nun 2”

Skådespelaren återvänder som syster Irene i uppföljaren till 2018 års skräcksuccé.
Den som trodde att filmuniversumet med sitt ursprung i ”The Conjuring” började se sitt slut trodde absolut fel. Efter senaste och åttonde filmen, ”The Conjuring: The Devil Made Me Do It” från förra året, kommer nu snart en tvåa till spinoffen ”The Nun” som hittills är franchisens mest framgångsrika film med över 365 miljoner dollar.
 
”The Devil Made Me Do It”-regissören Michael Chaves (som filmdebuterade med samma ”The Curse of La Llorona” inom samma franchise) är klar bakom kameran. Stjärnskottet Storm Reid (”The Invisible Man”, ”The Suicide Squad”) ska spela en av huvudrollerna.
 
Deadline rapporterar att det nu är klart att Taissa Farmiga, som spelade huvudrollen som syster Irene i föregångaren, återvänder i samma roll. I ”The Nun” undersökte hon ett omtalat kloster där en nunna begått självmord och stöter på demonen Valak (Bonnie Aarons) i form av en läskig nunna.
 
 
Vad den nya filmen ska handla om är fortfartande oklart men troligen blir det en återförening mellan Irene och Valak. Man får hoppas att det filas lite extra på manuset den här gången då även om intäkterna var på plats så var varken publik eller kritiker särskilt nöjda med ”The Nun” som misslyckades att överföra den kusliga sidokaraktären från ”The Conjuring 2” till tillfredställande långfilmsformat.
 
"The Nun" planeras ha premiär 8 september 2023.
| 4 oktober 2022 12:00 |