SPEL

Skribent

David Grundström

18 april 2017 | 22:00

Ta rollen som Star-Lord i “Guardians of the Galaxy: The Telltale Series”

Den 18:e april släpptes den första episoden av “Guardians of the Galaxy: The Telltale Series”. Ett äventyrsspel där vi får ta rollen som Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket Raccoon i en originell berättelse.
Likt tidigare spel från utvecklaren Telltale (som gjort spel baserade på bland annat "The Walking Dead", "Game of Thrones" och Batman) släpps det i fem olika episoder med några månaders mellanrum. En annan likhet med tidigare titlar från utvecklaren är att det är en originell berättelse som inte är baserat på varken filmen från 2014 eller någon av serieböckerna. Inte mycket annat än karaktärerna är dem samma.
 
I den första episoden, som har titeln “Tangled Up in Blue”, snubblar galaxens beskyddare över en mystisk artefakt - och med den följer, som kanske väntat, trubbel. Spelet går främst ut på att föra dialoger med dina lagkamrater samt i vissa sekvenser tajma rätt knapptryck för att ducka undan slag, skjuta med dina vapen eller fånga trillande föremål. En huvudstapel i alla Telltales spel är dessutom att göra val som på sätt och vis påverkar vilken väg berättelsen kommer att ta på väg mot slutet.
 
 
Efter att ha spelat igenom den första episoden är jag nyfiken. “Guardians of the Galaxy: The Telltale Series” öppnar starkt och tar väldigt tidigt en vändning jag inte förväntade mig. För de ynka 60kr som första episoden kostar (eller runt 200kr om du redan nu vill köpa tillgång till de kommande delarna) känns de dryga 2 timmarna jag spenderat med Peter Quill och hans gäng utbölingar värt det. Trots annorlunda skådespelare jämfört med filmen vi alla kommit att älska känner en sig snabbt som hemma.
 
Detta ser ut att bli ett äventyr värt att ta del av!
 
Den första episoden av “Guardians of the Galaxy: The Telltale Series” finns ute nu till Playstation 4, Xbox One, PC samt Android- och Apple-enheter. Du kan se trailern för episoden här:
 
| 18 april 2017 22:00 |