Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 maj 2023 | 19:30

30 år senare: Sylvester Stallone återvänder för ”Cliffhanger 2”

Renny Halin regisserade en av 90-talets stora actionrullar. Nu tar Ric Roman Waugh över.
En nostalgiskt lagd Sylvester Stallone har återvänt till både John Rambo och Rocky Balboa flera gånger på senare år. Nu väntar ännu ett kärt återseende i en reboot på en 90-talsklassiker: "Cliffhanger 2" är officiellt på gång.
 
I actionrullen från 1993 spelade han Gabe Walker, en ranger i Colorado-bergen som blev inblandad i en våghalsig kupp. Nu väntar mer spänning på höga höjder där Stallone får upprepa sin roll. Men istället för Renny Harlin i registolen tar Ric Roman Waugh ("Angel Has Fallen", "Greenland") över.
 
Den nye regissören ser fram emot utmaningen att ta "Cliffhanger"-franchisen till nya höjder, enligt ett citat till THR:
 
- Jag växte upp med de största actionfilmerna från 80- och 90-talet, och "Cliffhanger" var en av de mest spektakulära enligt mig. Att få tackla nästa kapitel med legenden själv, Sylvester Stallone, är en dröm som blivit sann.
 
 
Senast vi hörde om planerna på en "Cliffhanger"-reboot för tre år sen var det tal om en kvinnlig huvudroll. Det är oklart om detta fortfarande är tanken, men låter också rimligt att Stallone får dyka upp i en biroll som en slags bergsexpert medan nya yngre förmågor får kämpa sig upp för klippor. Ana Lily Amanpour var tänkt att regissera, men är kvar ombord som producent.
 
"Cliffhanger" finns att hyra på tjänster som SF Anytime, Blockbuster och iTunes. Vad tycker ni om originalfilmen?
| 1 maj 2023 19:30 |