Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 maj 2019 | 19:30

"Cliffhanger" får reboot med kvinnlig huvudroll

Sylvester Stallone spelade huvudrollen i actionfilmen från 1993.
Svindlande 90-talsrullen ”Cliffhanger” står på tur för en nyinspelning, och med den kommer en liten twist. Huvudrollen, som spelades av Stallone, kommer nu göras av en kvinnlig skådis.

Medan castingen pågår står det iallafall klart att Jason Momoa dyker upp i en biroll, enligt Deadline. Filmen kommer regisseras av Ana Lily Amanpour, den iransk-amerikanska regissören bakom ”A Girl Walks Home Alone at Night” och ”The Bad Batch”. Sascha Penn (”Creed II”) skriver manus.
 
 
- Jag visste genast vilka element jag ville ha med i berättelsen. Det finns en särskild plats i mitt hjärta för action/överlevnadsfilmer. Jag har alltid dragits till bergsklättrare som, likt filmskapare, måste vara lite galna. Jag gillar genrefilm, och i överlevnadsfilm leker man med riktig rädsla, kommenterar regissören.

- Vi ska göra en nagelbitande film med höga insatser och en badass-kvinna i huvudrollen. Det blir en episk nytolkning av vad som gjorde originalet så kul och så spännande.
 
 
I Renny Harlins film från 1993 såg vi Sly som en bergsklättrare, som stötte på ett kriminellt gäng som hade tappat bort 100 miljoner dollar i Rocky Mountains. Nya "Cliffhanger" kommer att presenteras på filmmarknaden i Cannes nästa vecka.
| 8 maj 2019 19:30 |