Serie

Skribent

MovieZine

4 december 2019 | 10:30

SVT producerar nya krim-dramat "Snöänglar"

Nu är det klart att SVT och danska DR samproducerar krim-dramat "Snöänglar". Det görs tillsammans med produktionsbolagen Yellow Bird och Happy Ending Film & TV.
Serien är skapad av manusförfattaren Mette Heeno ("Livet på Laerkevej") och för regin svarar Anna Zackrisson ("Vår tid är nu").

Bland skådespelarna som medverkar ses Eva Melander ("Gräns"), Josefin Asplund ("Vikings"), Ardalan Esmaili ("Gråzon"), Cecilia Nilsson ("Simon och ekarna"), Shanti Roney ("Vägen ut") och danska skådespelaren Maria Rossing ("Follow the money").

Vem tog baby Lukas?

Samtidigt som Sverige lamslås av ett kraftigt snöoväder natten innan julafton, försvinner oförklarligt den fem veckor gamla babyn Lukas från sitt hem i en sliten förort till Stockholm. De unga föräldrarna är i chock. Men den erfarna polisen Alice anar att något inte stämmer i deras historier. Hon blir besatt av fallet. En BVC-sköterska har också uttryckt oro för babyns säkerhet.
 
Allt fler blickar riktas mot Lukas mamma Jenni som har varit påverkad av sömntabletter och själv inte minns något av natten. Även hennes mamma Kajsa börjar tvivla på sin dotter. Vad hände egentligen den där natten, och var är Lukas?
 
 
"En emotionell berättelse"

Seriens skapare Mette Heeno beskriver Snöänglar som en spännande, emotionell och komplex berättelse om familj, hemligheter och moderskap.

- Hur känns det egentligen att få ett barn, och att förlora det, eller att aldrig få det där efterlängtade barnet, frågar sig Mette Heeno i ett pressmeddelande från SVT.

- Jag vill utforska desperationen, kärleken, hoppet och rädslan som kan drabba dig när du blir mor, och jag vill göra det genom vanliga, sårbara karaktärer med fel och brister som vi alla kan känna igen oss i.

Serien spelas in i Stockholm under våren med start i februari, och de sex avsnitten beräknas ha premiär våren 2021.
| 4 december 2019 10:30 |