Serie

Skribent

MovieZine

7 juli 2021 | 14:00

SVT går upp i ringen med "Lea" - ny dramaserie i boxningsmiljö

Alexandra-Therese Keinings boxningsdrama blir tv-serie: "Äntligen får en kvinnlig HBTQ+ karaktär axla en komplex huvudroll."
I september börjar inspelningen av SVT:s nya dramaserie "Lea", om en kvinnlig proffsboxare och hennes riskfyllda väg mot karriärens höjdpunkt. Nu bekräftas att Jennie Silfverhjelm och Madeleine Martin gör huvudrollerna i "Lea" tillsammans med Joel Spira, Ralph Carlsson och Maryam Moghaddam.

Lea Ferreiras främsta dröm i livet är att vinna VM-bältet i boxning. Men hur långt är hon beredd att gå för att uppnå den drömmen? Kampen upp mot toppen är stenhård, och med ett förflutet kantat av doping och kriminalitet blir vägen farlig både för henne själv och för hennes närmaste. Vad är hon beredd att offra? Sina vänner? Sin son? Sitt liv?
 
Alexandra-Therese Keining står bakom dramaserien "Lea". Foto: Karolina Pajak
 
"Lea" bygger på en originalidé av Alexandra-Therese Keining som också skrivit manus tillsammans med Henrik Engström och Jörgen Bergmark. Andrea Östlund är seriens konceptuerande regissör.

- Så otroligt glad över att "Lea" landade hos SVT och att man backar en brutal story om en proffsboxare där ingenting är vad det ser att vara. Att också få de skådespelare till huvudrollerna som jag sett framför mig under manusarbetet är ju bara en dröm, det här är andra gången som Jennie Silfverhjelm spelar en huvudkaraktär från mitt manus. Jag är så nyfiken på att se Andrea Östlund sätta sin prägel på storyn och jag ser också fram emot att äntligen få se en kvinnlig HBTQ+ karaktär axla en komplex huvudroll i ett svenskt tv-drama, säger Alexandra-Therese Keining till MovieZine.se.
 
Serien får tv-premiär under 2022.
| 7 juli 2021 14:00 |