Film

Skribent

MovieZine

1 september 2022 | 15:30

Sveriges tredje IMAX öppnar i Uppsala hösten 2024

Filmstaden storsatsar i Uppsala City med toppmodern biograf och Sveriges tredje IMAX-salong.
Redan i januari 2020 skrev vi om Filmstadens planer på en ny och toppmodern biograf i centrala Uppsala. Nu står det klart att en IMAX-salong finns med i byggplanen. Det blir Sveriges tredje, efter Göteborg (Filmstaden Bergakungen) och Stockholm (Filmstaden Scandinavia).
 
 
Den nya biografen håller på att byggas i hörnet Dragarbrunnsgatan/Klostergatan där den befintliga fastigheten byggs om från grunden. Nya Filmstaden Uppsala byggs i tre våningsplan och får 13 salonger med totalt 869 recliner-fåtöljer. Recliners är en ställbar, lyxig skinnfåtölj som ska ge maximal komfort.
 
Dessutom ska gästerna kunna mingla före och efter filmen i en bar- och café-del. Där ska man kunna äta en lättare matbit och ta något att dricka i en mysig ombonad miljö som ska bidra till helhetsupplevelsen.
 
- Uppsala är en fantastisk biostad och vi är så glada att nu kunna möta marknadens önskan om en central, riktigt lyxig och toppmodern biograf med IMAX-salong i Uppsala, säger Helena Eklund, Commercial Director på Filmstaden.
| 1 september 2022 15:30 |