Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

27 mars 2016 | 15:00

Svenske David F. Sandberg om att göra film med skräck-kungen James Wan

Och vad som inspirerade den otäcka storyn i "Lights Out".
Det är en imponerande resa filmskaparen David F. Sandberg har gjort, från små kittlande kortfilmer till att braka rätt in i Hollywood. Nu har han som bekant hela två filmer på gång, där trailern till den första, "Lights Out", nyligen släpptes.

Under WonderCon, som just nu går av stapeln i Los Angeles, vad både Sandberg och hans nya mentor, mannen bakom "Saw" och "The Conjuring", James Wan, samlade för att svara på frågor om deras nya film.

Wan fick frågan om vad som lockat honom att hjälpa till som producent på projektet. Han svarade:

- Jag tycker alltid det är spännande när jag upptäcker nya filmskapare. Jag vill genom mitt produktionsbolag Atomic Monster ge nya filmskapare chansen att göra det jag gjorde med "Saw". 

Han fortsatte:

- Det jag älskar med konceptet i "Lights Out" och det jag älskar med manuset är att det är en kul film. Jag vill börja göra sådana filmen som jag älskade att titta på när jag växte upp. Kul skräckfilmer som är läskiga men som samtidigt får dig att längta efter mer när du lämnar biografen. Det var kriteriet här.

David F. Sandberg, som villigt erkände att "Lights Out" innebar första gången han någonsin satt sin fot på en inspelningsplats som regissör för en stor Hollywood-produktion, berättade om vad som ligger bakom storyn i filmen:

- I många filmer så har du en unge som har en osynlig vän. Jag tyckte att det hade varit mycket läskigare om det istället är föräldern som har den osynlige vännen. Det var från den kärnan som resten av storyn utvecklades.

Så vad fick regissören David för tips av producenten Wan inför inspelningarna? Wan svarade:

- Jag sa bara till honom att försöka ha kul. Och att han skulle lita på sina egna instinkter.

Här är trailern:


"Lights Out" får premiär den 22:a juli.
| 27 mars 2016 15:00 |