Film

Skribent

EvaEpic

23 mars 2012 | 13:01

Svenskar bakom kostymerna i "The Hunger Games"

Affären började med ett mail med en lite annorlunda önskan och slutade med att kostymerna visas vart femte minut i "Hunger Games".

Det började med att det svenska företaget Suitopia fick ett mail från en produktproducent från Hollywood som ville ha två kostymer i något annorlunda färger. Efter leveransen beställde hon 20 kostymer till. Till slut hade de sytt upp inte mindre än 139 stycken - utan att veta vilken film de skulle användas i.

- Vi visste att det var till en film, men inte vilken därför att kunden använde ett kodnamn. När allt var klart fick vi veta att det var till "The Hunger Games", säger Peter Holmgren, delägare i Suitopia, till Metro.

De kostymer de sydde upp var färgglada och används av modeeliten i framtiden i filmen, där de syns ungefär vart femte minut.

Varför de valde just det svenska företaget är inte riktigt klart, men Peter säger på att det är få ställen som skräddarsyr kostymer och att de förmodligen har sett bilder på deras hemsida. Kostymerna har även sparats. Kanske till nästkommande film?

Hur mycket de tjänade på affären avslöjas dock inte i siffror.

- Vi kan väl säga såhär, vi sålde 139 kostymer och inte en enda var till nedsatt pris. 

För att se mer av kostymerna, kolla in vårt galleri här.

| 23 mars 2012 13:01 |