Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 december 2017 | 14:30

Svenska småbarnsföräldrar världsbäst på att smygstreama på toaletten

Vi är verkligen skitbra på att ta vara på tiden här i Sverige.
Netflix har med sina drygt 100 miljoner användare, spridda över 190 olika länder, ett stort underlag för att göra lite roliga undersökningar. Idag presenterades en av dessa, den handlar om hur småbarnsföräldrar världen över belönar sig med smygstreamande av film och tv-serier på olika sätt. 
 
45 % av alla småbarnsföräldrar som har ett Netflix-konto erkänner att de smygstreamar, av dessa gör 78 % det minst en gång i veckan. Globalt sett sker smygstreamandet oftast i sängen (55 %), men även under tiden man städar (39 %) eller lagar mat (33 %) är populära alternativ. 
 
I Sverige ligger vi däremot i topp vid toalettstreaming, där varannan småbarnsförälder (48 %) stannar kvar lite extra på toaletten för att hinna med några extra minuter av film och tv - mot det globala genomsnittet på 34 %.
 
 
Inte nog med att svenska smårbarnsföräldrar ligger i topp när det kommer till toalett-smygstreamning, vi har grym smak också. Såhär ser våra favorit smygserier ut:
 
1. "Sherlock" (19 %)
2. "Orange is the New Black" (17 %)
3. "Narcos" (17 %)
4. "House of Cards" (17 %)
5. "Breaking bad" (14 %)
6. "Friends" (11 %)
 
Handen på hjärtat kära läsare, hur många av er spenderar lite extra tid på toaletten - bara för att få smygstreama dina favoritserier och filmer? Kommentera gärna nedan!
| 4 december 2017 14:30 |