Film

Skribent

MovieZine

22 september 2015 | 15:00

Svenska skräckfilmen ”Sensoria” får världspremiär i Texas

"En unik och modern psykologisk thriller" - kolla in trailern.
På söndag den 27 september får den svenska independent-långfilmen ”Sensoria” sin världspremiär på Fantastic Fest i Austin, Texas. Det är en av världens mest välrenommerade genrefilmfestivaler, som bland annat av Variety utsetts till “Top 10 festivals we love”. 

- Vi kunde inte ha fått en bättre start på festivallanseringen av ”Sensoria”. Jag är så glad för våra skådespelare och vårt team, att de får den här uppmärksamheten, som de verkligen förtjänar, säger filmens regissör Christian Hallman.

”Sensoria” är en psykologisk thriller om Caroline, en kvinna som letar efter en nystart i livet. Hon har precis flyttat in i en lägenhet, men upptäcker sakteligen att hon inte är så ensam som hon trodde hon var. Det finns något i lägenheten som letar efter henne.

Filmen spelades in i Malmö i november 2014. ”Sensoria” hade redan innan inspelningsstart skandinavisk distribution klar via Njutafilms, och i Cannes blev det klart att 108 Media tar hand om filmen som internationell säljagent, samt nordamerikansk distributör:

- En unik och modern psykologisk thriller, ett starkt skandinaviskt filmskapande och en kraftfull långfilmsdebut, vi är superentusiastiska att få arbeta med ”Sensoria” och ta den till en global publik, säger 108 Medias CEO, Abhi Rastogi.


Svensk premiär blir på Lund International Fantastic Film Festival den 28 oktober.
| 22 september 2015 15:00 |