Spel

Skribent

Jerry Fogselius

26 mars 2019 | 19:00

Svenska sci-fi-spelet "Generation Zero" släpps idag

Men mottagandet är än så länge inget vidare...
Svenska Avalanche släpper idag sitt sci-fi-doftande "Generation Zero", ett spel där robotar tagit över 80-talets Sverige och du tillsammans med tre vänner ska försöka överleva. På förhand såg det ut som ett spännande koncept, men nu när recensioner av spelet börjar trilla in verkar det tyvärr som att spelet inte lever upp till förväntningarna.
 
PC-versionens Metascore ligger i skrivande stund på mediokra 59 % av 100. Bland annat säger Destructoid att "Generation Zero" känns som ett ofärdigt Early Access-spel, medan Polygon menar att den titel som lanseras idag mest liknar ett första utkast till ett spel. Jag sa något liknande när jag recenserade "Just Cause 4" förra året, även det ett Avalanche-spel som släpptes i ofärdigt skick.
 
Jag har själv inte spelat "Generation Zero" och lär efter det svaga mottagandet inte heller göra det. Jag är i nuläget alldeles för upptagen med ett annat svenskutvecklat co-op-spel, nämligen det innehållsrika "The Division 2" (läs Linas recension här!) Däremot har jag kikat på den riktigt stämningsfulla lanseringstrailern för "Generation Zero" och tänkte tipsa dig om att göra detsamma, se dock bara till att läsa ett par recensioner innan du eventuellt köper spelet:
 
 
Är du sugen på "Generation Zero"?
| 26 mars 2019 19:00 |