Skribent

Alexander Kardelo

5 mars 2013 | 18:01

Svenska "Mousse" tävlar på SXSW

"Sveriges kortaste långfilm" tävlar som enda nordiska bidrag på den prestigefulla filmfestivalen.

John Hellberg, som tidigare har gjort kortfilmen "Galetten", tävlar med kortfilmen "Mousse" i årets filmfestival South By Southwest (SXSW) i Austin, Texas som går av stapeln den 8-16 mars.

SXSW firar 20-årsjubileum i år och antalet inskickade bidrag i kortfilmskategorin har ökat med nästan en tiondel jämfört med förra året. "Mousse" har blivit utvald bland 3 597 sökande kortfilmer och är det enda nordiska bidraget som tävlar i festivalen i år.

- Det känns otroligt roligt att vara utvald bland så många sökande, efter att ha jobbat stenhårt med filmen i över två år, säger John Hellberg.

Han kallar "Mousse" för "Sveriges kortaste långfilm" inte bara för att kortfilmen är fyrtio minuter lång, utan även på grund av den tid som lagts ned i projektet av samtliga inblandade. John menar:

- För en liten budget har vi gjort en film där samtliga nyckelpersoner har lagt ned så mycket hjärta och ambition att slutresultatet upplevs som betydligt mer påkostat. "Mousse" är en kortfilm i långfilmsformat fullspäckad med effekter.

Filmen kommer också att visas på Prague International Film Festival i mars och hopp finns att även svenska biobesökare ska få se filmen senare i år.

| 5 mars 2013 18:01 |