SPONSRAT

Skribent

Annons

11 juli 2021 | 09:00

Svenska filmklassiker du kan se om och om igen på C More

Spana in folkkära sommarkomedier som "Sunes sommar", "Sällskapsresan" och "Göta kanal".
Om du är ute efter svenska filmklassiker, är det svårt att hitta ett bättre utbud än på C More. Här samlas folkkära komedier sida vid sida med Ingmar Bergmans hyllade dramafilmer och barnens favoriter från Astrid Lindgren.

Inför sommaren har vi plockat fram några soliga filmtips som passar hela tjocka släkten. Du hittar dem alla på C More där ett abonnemang kostar 139 kr i månaden.
 
Sällskapsresan x 6 - Blir det en hemmasemester i år? Häng med Stig-Helmer på charter till Gran Canaria eller på skidresa till alperna. Alla sex filmerna med Lasse Åbergs härliga rollfigur finns att streama.

Sunes sommar - Nostalgi för alla som växte upp under 90-talet! När Greklandssemestern blir inställd (vi vet precis hur det känns) åker familjen Andersson på husvagnssemester istället. Filmen sågs av nära en miljon biobesökare och Peter Haber nominerades till en Guldbagge - finns det någon bättre pappa Rudolf?

Så som i himmelen - Kay Pollaks varma dramakomedi om en dirigent som livar upp stämningen i sin lilla norrländska hemby. Stor succé på bio och en av Michael Nyqvists mest hyllade roller.

Göta kanal 1, 2 & 3 - Janne "Loffe" Carlsson spelar huvudrollen i den ikoniska komedin från 1981, om en båttävling mellan Stockholm och Göteborg. Trots sågningar i pressen blev "Göta kanal" en stor publikframgång. De två uppföljarna kom år 2006 och 2009.

Jönssonligan på Mallorca - Sista filmen för Gösta Ekman som Sickan tog hela ligan till Mallis. Ett välkommet miljöombyte, med Margaretha Krook som ny storskurk. 

Drömkåken - I år är det förmodligen många som väljer att stanna hemma och måla om farstun, rusta upp sommarstugan eller bygga klart den där verandan. Se gärna den roliga Peter Dalle-komedin som ett skräckexempel på hur fel en renovering kan gå. Björn Skifs och Suzanne Reuter är guld värda i sina roller.

Adam & Eva - En romantisk favorit från 1997. Björn Kjellman och Josefin Nilsson spelar paret Adam och Eva, som har helt olika idéer om hur de ska förnya sitt förhållande.
 

Skaffa abonnemang & börja streama C More här...

 
Vill du streama på semestern? Ta med C More på resan, överallt inom Europa. Ladda ner dina favoriter och titta offline när du vill. Läs mer på Cmore.se...
| 11 juli 2021 09:00 |