Skribent

Anders Eklöf

22 december 2021 | 10:00

Svenska Embracer Group köper upp Dark Horse

Det svenska förvaltningsbolaget Embracer Group AB köper upp serietidningsbolaget Dark Horse Media, med titlar som "Hellboy", "The Mask" och "Sin City".
Det svenska förvaltningsbolaget Embracer Group AB har under de senaste åren blivit ett stort namn i spelbranschen, då de köpt upp stora företag som Gearbox Entertainment, Koch Media, Saber Interactive och THQ Nordic.
 
Nu har de förvärvat ännu ett stort namn, nämligen serietidningsbolaget Dark Horse Media. Företaget är mest känd för vuxna serietidningar som "Hellboy", "The Mask" och "Sin City", men har även publicerat serier baserade på varumärken som "Star Wars", "Avatar The Last Airbender", "Stranger Things", "The Witcher" och "Berserk".
 
I köpet ingår även produktionsbolaget Dark Horse Entertainment, som bildades 1989 och har producerat över mängder av filmer och serier, som "The Mask", "Timecop", "Hellboy"-filmerna och serierna "The Umbrella Academy" och "Resident Alien". 
 
- Det känns verkligen roligt att Dark Horse nu kan påbörja nästa kapitel på sin resa. Synergierna som finns inom Embracer-nätverket ger spännande nya möjligheter inte bara för Dark Horse men även för de kreatörer och bolag som vi arbetar med. Jag har haft ett antal samtal med Embracers VD Lars Wingefors och jag är verkligen imponerad över honom och det team som han byggt. Jag måste säga att framtiden för vårt bolag har aldrig varit ljusare,” säger Mike Richardson, grundare och VD för Dark Horse Media. 
 
Om det här innebär att det kommer produceras spel baserade på "Hellboy", "The Mask" och "The Umbrella Academy" återstår att se. "Därutöver finns en orealiserad potential i att skapa spel baserade på Dark Horse...", skriver de i alla fall i ett pressmeddelande
 
Köpet av Dark Horse inkluderar över 300 varumärken, med över 40 pågående projekt tillsammans med bland annat Netflix, Amazon, Sony, Universal och Warner Media.
 
Vad har du för relation till Dark Horse serietidningar? Tror du att det finns potential i att göra spel av dem? 
| 22 december 2021 10:00 |