Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

12 juli 2016 | 08:00

Svenska "Battlefield" kan gå från spel till TV-serie

Men hur ska det gå till? Här är allt vi vet hittills om adaptionen.
Att det är många remakes i luften, har vi märkt av och inte minst handlar det om att göra om populära spel till filmer. "Warcraft"-filmen har kommit till biograferna och Alicia Vikander ska spela Lara Croft i nästa "Tombraider"-film. Att göra spel till TV-serier är dock inte lika stort, men det vill Paramount Television satsa på. De har köpt rättigheterna från EA DICE till att göra om en av Sveriges största spelexporter "Battlefield" till TV-serie.

Projektet är bara i startgroparna och det är därför oklart exakt hur man tänker skriva storyn och om man satsar på live-action eller animation. Vad vi däremot vet är att om ett nätverk köper upp serien, ska Ashley Zalta och Michael Sugar ("Spotlight") vara producenter.

"Battlefield" är känt som ett väldigt bra FPS-spel ("first-person shooter") och har tagit oss från slagfält i Andra Världskriget-miljöer, till Vietnam och Ryssland, till Miami och härnäst till Första Världskriget, när "Battlefield 1" släpps i oktober. Att en TV-serie skulle vara mer lämpad att fånga denna 14-åriga franchise än en film, är kanske givet, men hur man ska ta fram handlingen ur alla dessa är ännu ett mysterium. Kanske blir det en säsong i varje miljö och tidsepok? Det framgår inte, men Sugar kommenterar projektet i The Verge:

- "Battlefield" har en helt enorm, inbyggd fanbase vilket gör det till ett mycket eftertraktat spel att anpassa till ett långtgående format.

Han har rätt i fanbase-antalet, i alla fall: hela 60 miljoner spelare har spelat spelet. Men spel har en tendens att floppa som filmer, så är det verkligen en bra idé att satsa på en TV-serie-adaption?

Skulle du följa "Battlefield" som TV-serie?
| 12 juli 2016 08:00 |