Film

Skribent

Daniel Feldt

21 maj 2010 | 16:34

Svensk-duo prisad i Cannes!

Svenskarna Ola Simonsson och Johannes Stjärne Nilsson har tagit med sig sin "Sound of Noise" till den franska rivieran. Nu åker de hem med minst två priser.

Det blev två priser för den svenska filmen "Sound of Noise" när prisutdelningen i kategorin Kritikerveckan (Semaine de la Critique) gick av stapeln under gårdagen.

Priserna som den musikaliska thrillerkomedin plockade hem var ungdomsjuryns pris, framröstad av franska och tyska gymnasieelever och Rails d'Or, "Guldspåret" som ges ut av franska järnvägsarbetarnas filmförening. Det senare priset brukar vara en fingervisning om filmen möjlighet att bli populär i Frankrike.

På lördag är det dags för den stora avslutningscermonin och då finns det en chans att Ola Simonsson och Johannes Stjärne Nilsson får en Camera d'Or för sin "Sound of Noise".

Under Cannes filmfestival har "Sound of Noise"-trumslagare framträtt succéartat för internationell filmbransch och press, t ex på svenska festen på Skandinaviska terrassen och på Majestic Beach.

Den danska filmen "Armadillo" vann Kritikerveckans Grand Prix. Det är första gången någonsin som en dokumentärfilm har valts ut att tävla i denna sektion.

| 21 maj 2010 16:34 |