Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

24 augusti 2015 | 11:00

"Svarte Orm" kan få en ny säsong

Frågan är bara om de har råd med Hugh Laurie.
De som är gamla nog att minnas den brittiska komediserien som gick i fyra säsonger från 1983 till 1989, kommer nog jubla om så blir fallet, serien var omåttligt populär under sin tid.

"Svarte Orm" (i original "Blackadder") utspelade sig i olika epoker, från medeltiden i första omgången till första världskriget i sista säsongen. Det gjordes även tre specialavsnitt, varav det sista - "Blackadder: Back and Forth", både tog plats och sändes under millennieskiftet. 

Rowan Atkinson gjorde titelrollen och Tony Robinson var hans lojale tjänare Baldrick. Utöver dessa två antihjältar hade serien en rad återkommande rollfigurer som spelades av bland andra Rik Mayall, Miranda Richardson, Stephen Fry och Hugh Laurie. Sistnämnda blev sedan en mycket välbetald doktor i den amerikanska tv-serien "House".

Som doktor Gregory House (2004-2012) fick Laurie som mest ungefär 3,3 miljoner kronor per avsnitt, vilket kan bli svårt att hosta upp för BBC, ifall en femte säsong av "Svarte Orm" blir av. 

Och enligt Robinson, som hunnit bli 69 år, är det just Laurie som kan sätta käppar i hjulen för en comeback av serien.

- Det är en ny säsong på gång, jag har pratat med i stort sett alla inblandade och det enda problemet är Hughs lönekrav. Han är en stor stjärna nu - eller det är vad han vill tro i alla fall, säger Robinson skämtsamt i en intervju med The Sun, som Guardian tagit del av

Klassisk:


Vad säger ni - skulle ni vilja se mer "Svarte Orm" (och då pratar vi inte teaterpjäsen med David Batra)?
| 24 augusti 2015 11:00 |