Film

Skribent

Mats Karlsson

8 december 2018 | 12:00

Superhjälten Plastic Man blir film

DC Comics roliga superhjälte är på väg till bioduken.
Om det är något som har saknats i de DC Comics-baserade filmerna är det humor. Men nu rapporterar THR att Warner Bros och DC Films har anlitat en manusförfattare till att skriva filmmanus om superhjälten Plastic Man.
 
Branschtidningen poängterar att filmplanerna är i ett tidigt skede och att man har inte kommit längre än att ge oprövade manusförfattaren Amanda Idoko jobbet att ta fram ett filmmanus.
 
Plastic Man (Plastmannen i de äldre svenska serietidningarna) såg dagens ljus redan 1941 och skapades av Jack Cole. 1956 bestämde sig DC Comics för att köpa Plastic Man från Quality Comics.
 
 
Plastic Man, eller Patrick “Eel” O’Brian var ursprungligen en skurk som bytte till den goda sidan och fick sina krafter när han fick en kemisk sörja över sig. Det resulterade i att han fick förmågan att forma sin kropp efter behag.
 
Eftersom Plastic Man är en superhjälte av det humoristiska slaget är Warner Bros plan att göra en actionkomedi. En del rapporter går till och med så långt att "Plastic man" kan bli Warner Bros och DC Comics svar på Marvels "Deadpool".
 
Vem som kommer att få spela Plastic Man och regissera filmen får tiden utvisa.
| 8 december 2018 12:00 |