Spel

Skribent

Annons

30 april 2023 | 18:00

6 presenttips för Super Mario-fans i alla åldrar

Kan dina barn inte få nog av Super Mario? Kolla då in dessa häftiga presenttips som passar perfekt att ge bort till barnkalaset (eller kanske till dig själv, för givetvis har du ditt glada barnasinne kvar).
Artikeln innehåller sponsrade länkar. MovieZine tipsar om produkter och erbjudanden hos våra samarbetspartners.
 
Det råder Super Mario-feber! ”Super Mario Bros. Filmen” har gått upp på bio och ser ut att bli en av årets största biosuccéer. Ett bevis på att den älskvärde tv-spelsikonen är en tidlös karaktär som fascinerats av generationer, ung som gammal. Kanske har du nyligen tagit med familjen på bio och märker nu att barnen inte kan få nog av den välkände rörmokarens äventyr? Passa då på att spana in dessa presenttips som kommer älskas av barnen.
 
"Here we gooo!!", som Mario hade sagt.
 
 

1. Hot Wheels Mario Kart: Circuit Track Lite

 
Även om ni inte kan slänga bananskal på varandra så kommer ni ändå med denna bilbana känna samma racingpuls och tävlingslystnad som ett race ”Mario Kart” på spelkonsolen. Det gäller verkligen att hålla sig på vägen när man tar sig förbi hinder, och likt spelet, trotsar tyngdlagarna genom att rejsa på väggen Så gör startbanan körklar med denna charmiga bilbana och succén är ett faktum på barnkalaset eller familjekvällen.
 
 
 

2. Klassisk spelkonsol med 620 inbyggda spel

 
Nu är det hög tid att introducera barnen till de klassiska ”Super Mario”-spelen och visa hur tv-spelen såg ut när du var ung. Den här miniversionen av Nintendos kultförklarade NES-konsol innehåller även fler kända titlar som ”Tetris” och ”Pac-Man”. Så samla familjen och bjud på en rejäl retroupplevelse!
 
 
 

3. Super Mario Night Light Alarm Clock

 
Zzz...Inget går upp emot en god natts sömn. Att kliva upp på morgonen kan vara hemskt men med denna coola Mario-väckarklocka får du nog vilket morgontrött barn som helst att gå upp i tid. Tänk vilken härlig morgon att få vakna upp till ljudeffekter och musik från det färgglada svampriket!
 
 
 

4. Super Mario - Acorn Plains Playset

 
Ett väldigt fint, nätt diorama föreställandes en av de kändaste banorna från ”Super Mario”-spelen. Ge bort i present till de lekfulla barnen eller varför inte dekorera ditt gamingrum med den!
 
 
 

5. Lego Super Mario Peach's Castle

 
”Thank you Mario! But our princess is in another castle”, som Toads kända citat lyder. Fast nu har ditt barn (eller du själv som Lego-fanatiker) världens möjligheten att hjälpa Mario hitta rätt genom att bygga prinsessan Peachs slott. Men se upp! Elake Bowser håller nämligen vakt.
 
 
 

6. Mario Kart Mini RC Racer

 
Tröttnar ditt barn aldrig på Super Mario och hans go-kart? Då är det i så fall dags att koppla bort Nintendo-konsolen och sladda ut på verklighetens körbana. Denna tuffa, radiostyrda racer kan likt spelet göra coola wheelies och drifta när kompisarna utmanas i lopp efter lopp.
 
 
 

Bonustips! ”Super Mario Bros” – originalfilmen på blu-ray

 
Sist men inte minst petar vi in ett avslutande tips om att första ”Mario”-filmatisering finns remastrad på blu-ray. Som du kanske känner till så tog sig den välkände rörmokaren och hans vänner till bioduken redan på 90-talet. Till skillnad från bioaktuella filmatiseringen så blev denna en riktig kalkon men som idag fått sig lite av en kultförklaring.
 
| 30 april 2023 18:00 |