Film

Skribent

Thomas Linnaeus

5 juni 2023 | 13:01

Studio Ghibli vägrar marknadsföra nya filmen - “Vi behöver inte det”

Hayao Miyazakis kommande “How Do You Live?” har varken fått trailers eller reklam trots att premiären är i juli.
Trots att Hayao Miyazaki gått i pension flera gånger om så jobbar han på en helt ny animé för Studio Ghiblis räkning. Men kommande “How Do You Live?” får intressant nog ingen marknadsföring, skriver The Hollywood Reporter.
 
- Som en del av företagets verksamhet har Studio Ghibli under åren velat att folk ska komma och se filmerna vi har gjort. Tidigare har vi planerat och marknadsfört våra projekt - men den här gången tänkte vi: "Äsch, vi behöver inte göra det”, berättar producenten Toshio Suzuki.
 
Lite är känt om “How Do You Live?”, men tidigare har “Min granne Totoro”-regissören avslöjat att filmen är en “storslagen fantasy” och att den bygger på Genzaburo Yoshinos roman med samma titel från 1937. Här får vi följa en pojke på en filosofisk och känslomässig resa efter att hans pappa gått bort.
 
- Det finns en amerikansk film - oj, jag sa nästan titeln högt, som kommer ut i sommar ungefär samtidigt som “How Do You Live?”. Tre trailers har släppts för den och om du ser alla - vet du allt som kommer att hända i filmen. Så hur känns det för biobesökarna?, fortsätter Suzuki.
 
Förutom informationen om att filmen bygger på en japansk roman har Studio Ghibli trots sin uppfattning om marknadsföring faktiskt släppt en poster - även om den säger väldigt lite:
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
“How Do You Live?” släpps den 14 juli i Japan. Premiär för resten av världen är i dagsläget okänt.
| 5 juni 2023 13:01 |