Film

Skribent

Thomas Linnaeus

3 april 2023 | 21:00

Det här japanska fightingspelet ska tyvärr bli film igen

Fightingspelen “Street Fighter” från speljätten Capcom kommer återigen att bli film - den här gången från filmstudion Legendary.
Spelserien “Street Fighter” kommer återigen att synas på den stora duken. Deadline rapporterar att filmstudion Legendary har kommit över både TV- och filmrättigheterna till fightingspelen. Tillsammans med Capcom (som ligger bakom spelen), kommer Legendary att producera olika projekt och just nu är en film under utveckling.
 
I “Street Fighter” slåss man som en mängd olika slagskämpar och där är karatemästarna Ryu och Ken kanske de mest berömda. Efter det första spelet har det kommit en mängd olika uppföljare och i sommar släpps “Street Fighter 6” till Xbox, Playstation och PC.
 
Förutom spelen finns även filmen “Street Fighter” från 1994 där actionlegenden Jean Claude Van Damme spelar huvudrollen och Raul Julia (Gomez från 90-talets “Addams Family”-filmer) spelar skurken.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Jean-Claude Van Damme och popstjärnan Kylie Minogue i "Street Fighter" från 1994.
 
“Street Fighter”-filmen sågades brutalt och först 2009 vågade Capcom på igen att testa göra film av spelen. Dessvärre visade det sig att “Street Fighter: The Legend of Chun-Li” var ännu sämre än föregångaren och sen dess har ingen vågat göra film baserad på spelen.
 
Vem som kommer att regissera, vilka det är som spelar huvudrollerna, eller manusförfattare för nya “Street Fighter” är i dagsläget okänt. Men vi håller tummarna för att Legendary lyckas göra en bättre film än de tidigare projekten.
 
Ser du fram emot en ny “Street Fighter"-film?
| 3 april 2023 21:00 |