Serie

Skribent

Anders Eklöf

19 januari 2024 | 11:00

Missa inte: "Twisted Metal" bjuder på helgalen och slafsig postapokalyps

Den inte överdrivet kända spelserien "Twisted Metal" blir otippat en riktigt charmig och inte minst skruvad actionkomedi.
Det råder verkligen ingen brist på filmatiseringar av tv-spel nuförtiden, men det är dessvärre svårare att hitta de som verkligen är bra.
 
En av de allra bästa på senare tid är utan tvekan den mer eller mindre unisont hyllade 'The Last of Us " på HBO Max. En ny serie som åtminstone rör sig i typ samma genre är den postapokalyptiska actionkomedi "Twisted Metal" på Amazon Prime Video, som även den är baserad på en Playstation-serie.
 
 
I en framtid där världen har gått käpprätt åt helvete och bildårar styr i dess spillror möter vi John Doe (Anthony Mackie, känd från Marvel-filmer), som får i uppdrag att hämta och lämna ett viktigt paket längs de livsfarliga vägarna. Längs vägen träffar han en vän i form av Quiet (Stephanie Beatriz, känd från "Brooklyn 99"), men också en och annan psykopat som den mordiska men charmiga clownen Sweet Tooth (med röst av Will Arnett, känd från "Bojack Horseman").
 
Serien blandar fartfyllda biljakter, vulgär humor och en hel del blod i en kombination som överraskande nog faktiskt fungerar. Med ett manus av snubbarna bakom "Deadpool"-filmerna får vi en fullkomligt skruvad men varm berättelse, där inälvor och snusk varvas med känslostarka scener.
 
 
"Twisted Metal" har aldrig varit en av de största spelserierna och jag var verkligen tveksam till att göra tv-serie av den på förhand, men de har faktiskt lyckats. Gillar du skruvad humor och slafs kan jag helt klart rekommendera den här, precis som jag skrev i min längre officiella recension av serien häromdagen:
 
"Med en ganska tunn förlaga rent berättelsemässigt att jobba med har de byggt ut en intressant värld där de galna karaktärerna får ta mer plats, samtidigt som jag chockas av det härligt överdrivna våldet och de stundtals gripande scenerna."
 
"Twisted Metal" finns nu tillgänglig hos Amazon Prime Video.
 
Kommer du att ge "Twisted Metal" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 19 januari 2024 11:00 |