Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 april 2024 | 17:30

2022 års bästa animefilm finns nu att hitta på Netflix - så låser du upp den

"En spännande och vacker blandning av det fantasiska och vardagliga" skrev vår recensent om "Suzume".
Anime-älskare, vi har goda nyheter! Actionäventyret "Suzume", som mycket väl kan vara 2022 års bästa animefilm, har just dykt upp på svenska Netflix.
 
Men du kommer inte att hitta den i utbudet utan lite trixande. Filmen har inte blivit textad på svenska, och går bara att se om du ändrar språkinställningar. Då dyker den upp med japanskt eller engelskt tal, och med möjlighet till engelska undertexter.
 
• Gå till inställningarna för din personliga profil
• Ändra språk till engelska
• Nu kan du streama "Suzume" här
 
"Suzume" är historien om en målmedveten tonåring som ger sig ut på ett uppdrag för att rädda ett Japan på katastrofens rand. Eftersom hon ser de övernaturliga krafterna som andra inte ser, är det upp till henne att stänga de mystiska dörrarna som sprider kaos över landet.
 
För regin står Makoto Shinkai, som även imponerat på oss med fina animefilmer som "Your Name" (2016) och "Weathering With You" (2019).
 
Det är "en spännande, vacker blandning av det fantasiska och vardagliga (...) ett underhållande äventyr" skrev Fanny Degerfelt i MovieZines recension.
 
Succén lät inte heller vänta på sig. "Suzume" blev den 4:E största filmen på japanska biodukar under 2022, och den 9:e mest inkomstbringande animefilmen någonsin. Njut av en hyllad och förtrollande historia på Netflix.
 
| 8 april 2024 17:30 |