Film

Skribent

MovieZine

28 mars 2021 | 16:30

Streamingtips: Oscarsnominerade "The Mole Agent" finns nu på SVT Play

Man är aldrig för gammal för att bli spion. Den hjärtevärmande dokumentären inifrån ett ålderdomshem i Chile har just dykt upp på SVT Play.
Med bara några veckor kvar till Oscarsgalan är det nog många som passar på att ta igen årets nominerade filmer. Vi har tidigare satt ihop en behändig guide till var årets Oscarsfilmer finns att streama, och tack vare SVT kan vi nu addera ännu en film till listan.

Bästa dokumentär-kandidaten ”The Mole Agent” från Chile har idag poppat upp på SVT Play (under svenska titeln ”Åldrade agent”). Det är en hjärtevärmande, humoristisk och tänkvärd historia som utspelar sig på ett ålderdomshem, där en av gamlingarna i själva verket är undercover-spion.
 
 
Sergio är en man i 80-årsåldern som svarar på en annorlunda tidningsannons: ”Man, 80-90 år, frisk och teknisk kunnig sökes”. Nyfiken dyker han upp hos en privatdeckare, som fått i uppgift att luska i ett äldreboende där man misstänker vanvård och stölder. Sergio får i uppgift att checka in och spela patient i tre månader.
 
Utrustad med dolda kameror och sin naturliga charm lyckas han komma nära tanterna på hemmet (en blir till och med förälskad i honom). Men ska han lyckas fullfölja sitt uppdrag och lösa mysteriet?
 
 
Filmen av Maite Alberdi är Oscarsnominerad i klassen Bästa dokumentärfilm. Passa på att streama "The Mole Agent" på SVT Play inför galan den 25 april.
 
"The Mole Agent" ("Åldrade spion") visas även i SVT1 på torsdag kl. 22:30.
| 28 mars 2021 16:30 |