Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

4 januari 2024 | 15:30

Nu på Netflix: Michelle Yeoh är härligt skruvad i actionfyllda "The Brothers Sun"

Jag vägrar tro att någonting med Michelle Yeoh kan vara mindre än sevärt.
De första recensionerna av "The Brothers Sun", Michelle Yeohs ("Everything Everywhere All at Once", "Crouching Tiger, Hidden Dragon") actionfyllda dramakomedi på Netflix, är här. Och mottagandet är överlag positivt. Framför all lyfts Yeohs insats fram, vilket i ärlighetens namn känns lika förväntat som rättvist.
 
"The Brothers Sun" handlar om den hänslynslöse mördaren Charles Sun (Justin Chien), som tvingas åka till Los Angeles för att skydda sin mamma Eileen (Michelle Yeoh) och lillebror Bruce (Sam Song Li) från en lönnmördare som precis dödat deras pappa. Det här kommer som en ganska stor överraskning för unge Bruce, som inte känner till familjen ökända gangsterhistoria i Taiwan.
 
Varietys Aramide Tinubu menar att actionsekvenserna i "The Brothers Sun" är "roliga och dynamiska, att avsnitten innehåller mycket mer än ren spänning" - nämligen en perfekt blandning av drama och komedi. Tinubu lyfter också fram skådespelarna: "Även om den ger Yeoh en showcase som hon mer än väl har förtjänat, introducerar serien också Chien och Li som två megatalanger som utan tvekan kommer att fortsätta att pryda våra skärmar."
 
I Time lyfter Judy Berman fram Michelle Yeoh och hennes karaktär med den här fina paragrafen: 
"Det är svårt att föreställa sig att en annan skådespelare skulle kunna leva sig in i den här karaktären lika fullständigt eller lika klokt som Yeoh. Ja, hon får slåss - spektakulärt. Naturligtvis är det härligt, på ett skruvat sätt, när hennes söner kommer hem en kväll för att hitta henne med en borrmaskin mot ett lik. Men vad som är mer anmärkningsvärt är den sömlösa sätt på vilket Yeoh, som utstrålar beslutsamhet, förenar två sidor av en kvinna som på en gång är en överbeskyddande mor och det hemliga vapnet för Taipeis dominerande triad."
 
Observers Laura Babiak sammanfattar sin uppfattning om "The Brothers Sun" med att det är "en serie som satsar på allt och inget, och den kommer att locka många tittare med sin humor, begåvade skådespelare och grymma action. Men huruvida serien verkligen kommer att hålla fast vid människor är en helt annan sak.
 
Å andra sidan är David Opie på Digital Spy mer odelat positiv redan från start: "Det är ovanligt att en ny serie vet exakt vad den vill vara efter bara en säsong, särskilt när den sträcker sig över två världar på det här sättet, men "The Brothers Sun" är trots allt säker på sig själv direkt från start, och dess två världar fortsätter att sammanflätas mer och mer enkelt för varje avsnitt som går."
 
I slutändan är det förstås alltid bäst att avgöra själv, men onekligen låter det som att serien åtminstone kommer kunna leverera några riktigt underhållande timmar.
 
"The Brothers Sun" finns att streama på Netflix från och med idag, den 4 januari 2024.
 
 
| 4 januari 2024 15:30 |