Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 april 2022 | 15:30

Nu finns galenskaperna i "Joe vs. Carole" att streama hos C More

Skådespelarna John Cameron Mitchell och Kate McKinnon axlar huvudrollerna i adaptionen baserad på händelserna i "Tiger King: Mord, kaos och galenskap".
Efter att redan hunnit visas i USA hos streamingtjänsten Peacock, så har du slutligen blivit dags för den svenska premiären av "Joe vs. Carole". De mer eller mindre ofattbara händelserna i serien är verklighetsbaserade och har visserligen redan berättats genom dokumentärserien "Tiger King: Mord, kaos och galenskap" hos Netflix.
 
Dokumentärens första säsong släpptes precis i början av pandemin under 2020 i samband med att de flesta länderna i världen införde strikta karantäner... vilket troligtvis är en del av förklaringen till hur dokumentärserien blev en av streamingtjänstens mest populära titlar det året.
 
 
När det nu har blivit dags för den första adaptionen med ett gäng skådespelare i rollerna har seriens skapare haft möjligheten att ta sig lite egna friheter och fylla i "luckorna" i den redan galna berättelsen, om kriget mellan de båda kattdjursentusiasterna Joe "Exotic" Schreibvogel och Carole Baskin.
 
Carole vill att Joe ska sluta exploatera exotiska kattdjur och tycker själv att hon har hittat rätt sätt att ta hand om sina egna tigrar och lejon... medan Joe inte är ett dugg intresserad av att lyssna på henne och påpekar att Caroles tidigare make försvann under mystiska omständigheter. Matade hon kanske sina egna kattdjur med honom? Oavsett vilket så tar handlingen otroligt många och ofta oväntade vändningar.
 
 
I några av nyckelrollerna hittar vi utöver Cameron Mitchell (Joe) och McKinnon (Carole) även skådespelare som Kyle MacLachlan, Brian Van Holt, Sam Keeley, Nat Wolff, Dean Winters och William Fichtner. Serien är skapad av Ethan Frankel ("Shameless", "Friday Night Lights"). 
 
 
De tre första avsnitten av "Joe vs. Carole" finns redan nu tillgängliga hos C More. Säsongen kommer att bestå av totalt åtta avsnitt, där tre avsnitt släpps nästa vecka och sedan dyker de sista två upp veckan därefter.
 

Läs också: 7 nya tv-serier från olika streamingtjänster att plöja över påskhelgen

 
Kommer du att ge "Joe vs. Carole" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 14 april 2022 15:30 |