Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

19 november 2023 | 07:15

Streama på SVT Play: Nagelbitande action baserat på verklig terrorattack

Den sanna och actiondoftande historien om uppmärksammade och fördömda terrorattacker i en miljonstad. "Hotel Mumbai" berör och upprör.
"Hotel Mumbai", från 2018, är manusförfattaren och regissören Anthony Maras debut och hittils enda film. Den berättar om de fyra dagar långa serien koordinerade terrorattacker som utfördes i Bombay, Indien, i slutet av november 2008.
 
Filmen fokuserar på lyxhotellet Taj, där personalen riskerar sina egna liv för att rädda människorna omkring dem. Dev Patel ("Slumdog Millionaire", "The Green Knight") spelar Arjun, en kypare blir instängd på hotellet efter en explosion under den första dagen.
 
Filmen fick ett positivt mottagande när det begav sig. MovieZines recensent Daniel S. Ogalde jämförde dramat med en nagelbitande actionfilm, och menade att historien väntade på att berättas. En historia med mycket känslor: "Möjligtvis kan den mer cyniske värja sig mot den känslostorm som ”Hotel Mumbai” framkallar men för oss andra är det en upplevelse som sitter i. Kanske är det därför det finns en motvillighet eller låt oss säga skepsis till att se filmer som dessa. De kräver sitt pris och lämnar en tung känsla i kroppen som inte sällan sitter kvar alltför länge".
 
"Hotel Mumbai" kan ses på SVT Play från den här helgen, till och med den 17 december.
 
| 19 november 2023 07:15 |