Serie

Skribent

Alexander Svensson

3 december 2023 | 09:00

Streamingtips: En av historiens mest framgångsrika spinoff-serier finns nu på Viaplay

Alla elva säsonger av "Frasier" går nu att streama hos den problemtyngda streamingtjänsten.
Viaplay har som bekant tyngts av problem på senaste tiden, nu senast med en aktiekurs i fritt fall. Men kanske kan den hyllade sit-com-serien “Frasier” locka prenumeranter? Alla elva säsonger av den mångfaldigt Emmy-belönade komedin med Kelsey Grammer i huvudrollen finns nämligen nu att streama hos Viaplay.
 
“Frasier” började som en spinoff på “Cheers”, en annan framgångsrik sitcom med elva säsonger. “Frasier” följer psykiatrikern Frasier Crane, spelad av Kelsey Grammer, när han blir radioprogramledare i sin hemstad Seattle. Han måste också ta hand om sin pappa Martin (John Mahoney), en polis som blivit skadad i tjänsten. Serien gick ursprungligen hos NBC mellan 1993 och 2004.
 
Med totalt 37 Emmyvinster över sina elva säsonger så får “Frasier” räknas som en av de mest framgångsrika och hyllade spinoff-serier som gjorts, och kanske även som en av tidernas främsta sitcoms. Faktum är att “Frasier” hade rekordet i flest vunna Emmys för en manusbaserad serie någonsin fram tills 2016, då “Game of Thrones” slog rekordet.
 
“Frasier” är inte heller bara aktuell på Viaplay. En uppföljarserie med samma namn och Kelsey Grammer tillbaka i huvudrollen hade premiär i oktober i år och finns i Sverige att se på SkyShowtime.
 
Kommer du kolla in "Frasier" på Viaplay?
| 3 december 2023 09:00 |