Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

7 april 2024 | 16:00

Nu på HBO Max: Hatar du Tom Cruise? Passa på att se honom leva och dö igen, och igen, och igen

Fast framför allt är "Edge of Tomorrow" en ruskigt underhållande rulle som förtjänar din uppmärksamhet.
Låt mig först säga att jag personligen inte hatar Tom Cruise. Inte alls, faktiskt. Eventuella tokigheter i privatlivet åsido så tycker jag han är en duktig skådespelare (inte bäst, inte heller sämst) med en inspirerade passion för sitt yrke och sin bransch.
 
"Edge of Tomorrow" är i mina ögon ett utmärkt exempel på varför Cruise 
 
I en nära framtid attackerar utomjordingar jorden och världens militär förenas för en sista strid. Cage (Tom Cruise), en oerfaren soldat på ett rent självmordsuppdrag, återuppstår efter att ha dött i strid och tvingas leva om samma dag om och om igen, och blir samtidigt skickligare för varje försök. Men vad är det egentligen som ligger bakom det här?
 
Cruise får sällskap av bland andra Emily Blunt ("Oppenheimer", "The Fall Guy"). De båda bildar en effektiv och sevärd duo, speciellt i Doug Limans ("The Bourne Identity", "Road House") mer än kapabla actionhänder.
 
Alexander Kardelo recenserade "Edge of Tomorrow" när det begav sig och menade att filmen bygger på en underhållande idé som bär filmen riktigt långt:
 
"I Doug Limans händer blir det osannolika konceptet både enkelt och rätt kul att följa. Flera klyschor undviks tack och lov: nej, det blir ingen het romans mellan huvudpersonerna (bara nästan) och nej, amerikanska sevärdheter får stå orörda (medan Eiffeltornet åker på stryk). En avslappnad ton med några skratt på vägen utgör pricken över i:et."
 
"Edge of Tomorrow" finns tillgänglig för streaming på HBO Max.
 
 
 
| 7 april 2024 16:00 |