Serie

Skribent

Anders Eklöf

20 mars 2024 | 17:00

Streamingtips: Ett av Akira Toriyamas sista projekt ute på Disney+

Ett av "Dragon Ball"-tecknarens klassiska projekt har fått animerat liv, i form av charmiga "Sand Land".
Idag har den animerade japanska tv-serien "Sand Land: The Series" premiär på Disney+, som är baserad på mangaserien av Akira Toriyama ("Dragon Ball") från 2000.
 
Berättelsen utspelar sig i en värld där vattnet har tagit slut på grund av ett stort krig, vilket leder till svår torka. Här följer vi demonprinsen Beelzebub, sheriffen Lao och en tjuv som ger sig ut på en resa för att hitta vatten – med kungens armé som deras största hinder.
 
Serien består av 13 avsnitt, varav 7  finns ute på Disney+ just nu.
 
 
Efter att ha sett några avsnitt är jag sugen på mer. "Dragon Ball" har länge varit en favorit hos mig och det är alltid kul att se Toriyamas karaktärer komma till liv. Här väntar både spänning, action och charmig humor – precis som vanligt.
 
Dock är serien animerad både i 2D och 3D, vilket ger ett ganska kluvet resultat. Jag hade nog föredragit en mer traditionell animationsstil, men man tager vad man haver.
 
Den 1 mars gick mangatecknaren Akira Toriyama bort vid 68 års ålder, på grund av akut subduralt hematom. Hans mest kända verk "Dragon Ball" är en av de största och mest inflytelserika manga- och animeserierna någonsin och har influerat mycket i populärkulturen. Det var även en av de första mangaserierna som gavs ut på svenska.
 
Han har även varit med och designat karaktärer till spel som "Dragon Quest", "Blue Dragon" och "Chrono Trigger". I april släpps dessutom ett actionrollspel baserat på "Sand Land" till PC, Xbox och Playstation, som är utvecklat av Bandai Namco Entertainment.
 
 
Har du läst "Sand Land"? Ska du titta på tv-serien?
| 20 mars 2024 17:00 |