Serie

Skribent

MovieZine

17 januari 2024 | 12:00

En av HBO:s mest hyllade komediserier har flyttat in på Netflix

6 Emmy-vinster och 100% på Rotten Tomatoes!
Det råder kris och kaos bland streamingtjänsterna - och ibland är det bara till tittarnas fördel. Netflix har just fått låna in ännu en riktigt bra serie från HBO Max.
 
"Hacks" följer den rutinerade komikern Deborah Vance (spelad av en lysande Jean Smart) som i åratal haft en stående show i Las Vegas, men som tyvärr börjat tappa sin gamla dragningskraft. Komedimanusförfattaren Ava (Hannah Einbinder) har samtidigt blivit cancelled efter att ha skrivit ett olämpligt skämt på Twitter. Hon paras därefter ihop med Deborah - eftersom båda råkar vara representerade av samma agent.
 
Premissen för komediserien är möjligtvis inte den mest innovativa, men kemin mellan skådespelerskorna Jean Smart och Hannah Einbinder lyckades förtjusa både tv-kritiker och vanliga tv-tittare. Serien har höga 8,2 i betyg på IMDB samt det perfekta betyget 100% på Rotten Tomatoes, vilket innebär att alla kritiker var positiva i sina omdömen.
 
De två säsongerna av "Hacks" har också överösts med priser: 6 Emmy-vinster och 2 Golden Globes, bland annat. Ändå har serien hamnat lite i skymundan bland utbudet av tunga draman och hyllade komedier på HBO. Kan en flytt till Netflix hjälpa den hitta ny publik? Vi håller tummarna.
 
Du hittar nu den första säsongen av "Hacks" på Netflix. Njut!
 
| 17 januari 2024 12:00 |