Serie

Skribent

Alexander Svensson

4 mars 2024 | 09:00

Streamingpremiär: Kate Winslet styr med järnhand i "The Regime"

Kate Winslet hyllas för sin insats som galen diktator i HBOs nya politiska satir.
Auktoritära stater är (olyckligtvis) ett aktuellt ämne, och det har HBO nu bestämt sig för att kapitalisera på. Idag släpper de nämligen första avsnittet av nya miniserien “The Regime”, en politisk satir som följer en auktoritär ledare för en ospecificerad stat i östra Europa när hon går igenom en kris som hotar att att kasta omkull hennes styre.
 
Kate Winslet gör huvudrollen som den galna makthavaren Elena Vernham. I andra roller ser vi Matthias Schoenaerts (“The Danish Girl”), Guillaume Gallienne (“The French Dispatch”), Andrea Riseborough (“The Death of Stalin”), Martha Plimpton (“Mass”) och Hugh Grant.
 
 
Trots talangen framför kameran och den lovande premissen så har “The Regime” inte lyckats imponera på kritikerna. I skrivande stund sitter den på ganska mediokra 58% godkänt på Rotten Tomatoes, och ett klagomål är att serien inte lyckas vara särskilt rolig, vilket ju är illavarslande för en politisk satir. Winslets insats verkar dock vara en höjdpunkt, vilket knappast överraskar någon.
 
Även MovieZines recensent Charlotte Brange uppskattade Winslets rolltolkning, och gav 3/5 i betyg till "The Regime" som hon kallar för “en politisk satir som balanserar mellan många genrer men som mest av allt låter Winslet leva ut sin inre knäppgök.”
 
 
“The Regime” består av totalt sex avsnitt. Det första släpps på Max idag, och därefter följer ett i veckan.
 
Kommer du att ge “The Regime” och Kate Winslets galna diktator en chans?
 
 
| 4 mars 2024 09:00 |