SPONSRAT

Skribent

Annons

28 maj 2018 | 15:30

Eric Bana om att filma med kriminella

Forest Whitaker och Eric Bana gör huvudrollerna i det intensiva fängelsedramat "The Forgiven". Se trailern här...
”The Forgiven” utspelar sig i Sydafrika under tiden efter apartheid, och rasspänningarna är fortfarande stora. Här utmanas ärkebiskop Desmond Tutu (Whitaker) moraliskt och intellektuellt av rasistiske Piet Blomfield (Bana), en livstidsdömd mördare, som söker försoning för de brott han begått. Utöver att få Blomfield att ångra sina synder måste Tutu kämpa för att hålla samman ett land på gränsen till upplösning, utan att förlora sig själv på vägen.

Filmen är regisserad av Roland Joffé, tvåfaldigt Oscarsnominerad för filmerna ”Dödens fält” (1984) och ”The Mission” (1986).

Huuvdrollsinnehavarna hyllas för sina insatser, och Eric Bana berättar att inspelningen var mycket annorlunda från allt han tidigare gjort. Många av scenerna spelades nämligen in på ett riktigt sydafrikanskt fängelse, och flera av skådespelarna är tidigare brottslingar.

- Det var inte en inspelningsplats, det var något äkta och man måste respektera den miljön. Det hjälpte mig absolut, men det var också en intressant upplevelse.
 
 
Om att jobba med amatörer som varit kriminella säger han:

- Det är en intressant samling män, och i början var de en smula generade. Men de började snabbt öppna upp och dela med sig av sina upplevelser, och man bara satt där och lyssnade.

För Eric Bana var det också en lärorik inspelning, då filmen innehåller många historiska element om Sydafrika som han inte kände till sen innan. Han gick all-in och läste på massor om landet, och han hoppas nu att ”The Forgiven” kan ge andra en inblick i Sydafrikas historia:

- Jag hoppas att vi alla kan lära oss något om världen, om oss själva och om andra människor… Jag tror att filmen på ett unikt sätt ger en bra helhetsupplevelse.
 
 
”The Forgiven” med Eric Bana och Forest Whitaker finns nu att hyra på diverse streamingtjänster.
| 28 maj 2018 15:30 |