Film

Skribent

MovieZine

1 maj 2023 | 09:30

Här kan du se "Shazam! Fury of the Gods" hemma

"Shazam"-uppföljaren från svenske regissören David F. Sandberg släpps idag på video-on-demand. Här kan du se den.
Dags att återse en av DC:s skönaste superhjältar? 2019 års "Shazam!" kom in som en friskt fläkt i superhjältegenren, och nu är David F. Sandberg tillbaka bakom kameran för att ge oss mer.
 
I "Shazam! Fury of the Gods" får vi återbesöka tonårige Billy Batson som med hjälp av ett magiskt ord blir både vuxen, superstark och skottsäker. Den här gången har han med sig alla syskonen som uppenbart trivs med sin nya hobby - att rädda staden. Men krafterna sätts på prov när tre hämndlystna grekiska gudinnor dyker upp och skapar kaos.
 
Förutom Zachary Levi i huvudrollen medverkar också Lucy Liu, Helen Mirren och Rachel Zegler ("West Side Story").
 
Och idag är det svensk video-on-demand-premiär för den påkostade actionkomedin. Bara 1,5 månad efter biopremiären finns nu "Shazam! Fury of the Gods" att se på bland annat följande tjänster:
 
• SF Anytime
• Viaplay Store
• iTunes
• Blockbuster
 
Filmen kostar ca 189 kr att hyra eller 249 kr att köpa. Vanligtvis tar det 2-3 veckor innan hyrpriset blir billigare.
 
 

Blev "Shazam: Fury of the Gods" en succé eller flopp?

 
Tyvärr blev det ingen biosuccé för Sandbergs "Shazam!"-uppföljare. Sedan biopremiären i mitten av mars har filmen enbart spelat in 133 miljoner dollar världen över. (Den första filmens intäkter var nästan 3 gånger högre.)
 
Ettan gillades av både kritiker och publik, men tvåan hittade aldrig rätt på bio. Att den nu släpps på VOD så här nära inpå premiären visart att filmbolaget hoppas kunna tjäna mer pengar på hemmamarknaden istället. "Fury of the Gods" hade en budget runt 110 miljoner dollar.
 
Det betyder nog dessvärre att det inte blir någon tredje film om Shazam. Och regissören har redan uttryckt att han är "klar med superhjältar", iallafall för tillfället.
| 1 maj 2023 09:30 |