Film

Skribent

MovieZine

16 oktober 2021 | 12:00

4 klassiska Luc Besson-filmer har landat på C More

Nu finns bland annat "Det stora blå" och "Det femte elementet" i C Mores streamingutbud. Mycket nöje - och glöm inte ditt multipass!
MovieZine tipsar om erbjudanden och innehåll hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Streamingtjänsten C More har i dagarna fyllt på med inte mindre än 14 nya långfilmer. Framför allt hittar vi nu fyra sköna, actionpackade och gripande 90-talsklassiker signerade Luc Besson i filmutbudet.
 
 
"Det stora blå" (1988) är ett vackert och verklighetsbaserat drama om rivaliteten och vänskapen mellan två dykare, och om passionen till havet som blir en besatthet. Jean-Marc Barr, Jean Reno och Patricia Arquette medverkar.
 
 
I "Nikita" (1990) ser vi Anne Parillaud som en strulig tonåring fast i ett kriminellt liv. När hon skjuter en polis döms Nikita till döden, men erbjuds en ny chans att leva - som lönnmördare.
 
 
"Leon" (1994) blev Bessons engelskspråkiga debut. Filmen inspirerades av Jean Renos karaktär i "Nikita", en man som "städar upp" efter blodiga uppdrag. Natalie Portmans skådespelardebut och Gary Oldmans prestation som skurk gör denna till en oförglömlig film.
 
 
Med "Det femte elementet" (1997) fick Luc Besson chansen att leka av sig i en futuristisk sci-fi-värld, där Bruce Willis kör taxi och Milla Jovovich är den enda som kan rädda jorden. Det sägs att han skrev manuset redan som sextonåring.

På C More finns även Bessons actionfilm "Lucy" (2014) och sci-fi-äventyret "Valerian" (2017).
 
ANNONS: Prova på C More här och streama gratis i två veckor! Läs mer på cmore.se...

Vilken är Luc Bessons bästa film enligt dig? Kommentera gärna.
| 16 oktober 2021 12:00 |