TEMA: PRIDE

Skribent

MovieZine

3 juli 2020 | 15:00

Docs4Pride: Streama gratis HBTQ-dokumentärer i juli

Londonbaserade Queer East Film Festival går online med fyra asiatiska hbtq-dokumentärer. De är gratis och tillgängliga över hela världen.
Avblåsta filmfestivaler och inställda Pride-firanden är tyvärr en tråkig verklighet under coronaåret 2020. Londonbaserade Queer East Film Festival svarar med att lägga upp fyra hbtq-dokumentärer gratis på nätet.

Idag börjar initiativet som går under namnet Docs4Pride, och ställer queeraktivism i Sydostasien i fokus.

De fyra filmerna kommer att visas gratis på Vimeo, en i veckan. Först ut är "Out Run", om transkvinnan Benz Benedito som hoppas bli den första öppna hbtq-personen i den filippinska kongressen.

Därefter visas kinesiska "Shanghai Queer" (10-17 juli), "Taipeilove" från Taiwan (17-24 juli) och japanska "Of Love and Law" (24-31 juli).
 
 
- De globala händelserna i år är en stark påminnelse om hur viktig aktivism och reflektion är för mänskliga rättigheter. Alla har ett ansvar i att skapa en värld med mer mångfald och rättvisa, och Pride-säsongen är en tid för hbtq-samhället att titta närmare på de nuvarande utmaningarna i queerlandskapet, säger festivalchef Yi Wang.
 
| 3 juli 2020 15:00 |