Film

Skribent

MovieZine

4 juni 2023 | 06:00

"Evil Dead Rise" släpps digitalt på måndag

Regissören Lee Cronin fortsätter på Sam Raimis skräcksaga med ett nytt blodigt kapitel.
“Evil Dead Rise” är den senaste uppföljaren till kultklassikern “The Evil Dead” från 80-talet. I april i år skrämdes biopubliken av denna skräckfyllda blodfest och redan på måndag kommer resten av oss att kunna uppleva den digitalt.
 
"Evil Dead Rise" bryter med det traditionella sättet utspelar sig i en lägenhet istället för den ikoniska stugan. Här följer vi inte heller ett gäng tonårskompisar, utan denna gång är det en barnfamilj som plågas av demonisk besatthet och vad som bara kan kallas tortyr. Ögon flyger ur kranium, syskon tar syskonbråk till nästa nivå och försöker döda varandra och trots att allt detta sker mitt i storstaden känns det som om de är instängda i en isolerad och klaustrofobisk mardröm.
 
 
Från och med måndag finns "Evil Dead Rise" att köpa digitalt på tjänster som SF Anytime med flera.
 
Att uppleva denna film på bioduken är en härlig uppskattning av dess blodiga och imponerande specialeffekter. Men att se den hemifrån kan mycket väl bli ännu mer skrämmande och uppslukande. Du kommer att känna igen dig i den bekanta hemmiljön, då filmens inledning visar upp familjen och deras vardag. Det är en helt vanlig familj som snart kommer att slungas rakt in i helvetet.
 
Malin Sandberg
| 4 juni 2023 06:00 |