EYELET

Skribent

MovieZine

3 oktober 2020 | 15:00

Streama kritikerhyllade "Ema" på MovieZine

En känslomässig cocktail med sällsam rytmkänsla – Upplev Pablo Larraíns hypnotiska reggaeton-drama, direkt på MovieZine.
Nu kan du enkelt streama film direkt på MovieZine! I samarbete med Eyelet tar vi dig ännu närmare fantastiska filmupplevelser. Under hösten släpper vi en ny MovieZine-favorit varje vecka, noga utvald av vår redaktion. Hyr direkt i videospelaren nedan. (Vi bjuder på första filmen!)
 
 

"Ema" (2019)

Regi: Pablo Larraín
I rollistan: Gael García Bernal, Mariana Di Giolamo, Santiago Cabrera
Land: Chile
Speltid: 1 timme 47 min
 
Chilenska ”Ema” är en otämjd och hänsynslös filmupplevelse, en urkraft förklädd till dansmusikal. Helst ska den upplevas på bio, viktigast är att man utsätter sig överhuvudtaget. Så beskrev MovieZines Jake Bolin Pablo Larraíns ("Jackie", "No", "Neruda") senaste festivalpärla "Ema" i sin recension.
 
Ema är en dansare som med sin armé av kvinnliga bundsförvanter rör sig som koreograferat på Valparaísos gator. Bakom hennes coola yta finns ett trauma. Den misslyckade adoptionen av en problemtyngd och stökig pojke, som hon och pojkvännen Gastón "lämnat tillbaka" till barnhemmet.
 
Filmen har hyllats av kritikerna som en upplevelse och ett hypnotiskt vibrerande tillstånd snarare än en traditionell berättelse. Sex, musik, dans och hetta. Se filmen och ge dig hän på dansgolvet – som ett taktkänsligt reggaetonproffs eller en karatefull mellanchef på löningsdagen. Det är inte säkert att du kommer att njuta, men den som har tråkigt behöver en klinisk diagnos.
 

Läs även: Streama den Oscarsnominerade dokumentären "RBG" på MovieZine

| 3 oktober 2020 15:00 |