Film

Skribent

Thomas Linnaeus

4 april 2023 | 06:00

Nu kan du se vinterns biosuccé "Avatar: The Way of Water" hemma

Från och med idag kan du hyra uppföljaren till James Camerons “Avatar” hos olika streamingtjänster som exempelvis SF Anytime och Itunes.
Efter 13 års väntan släpptes uppföljaren till “Avatar” äntligen på bio i december förra året. Filmen blev likt originalet en succé och massorna vallfärdade till biograferna för att se “Avatar: The Way of Water”. Uppföljaren har i skrivande stund dragit in otroliga 2,3 miljarder dollar, och är du en av få som missat filmen, eller bara vill se den igen, har du tur.
 
Idag den 4 april släpps nämligen “Avatar: The Way of Water” som digital köpfilm på tjänster som SF Anytime och Itunes. Filmen hyllades för fantastisk CGI samtidigt som kritikerna tyckte att storyn var en aning förutsägbar. På RottenTomatoes har filmen respektabla 76 av 100.
 
 
 
Här på MovieZine gav chefredaktör Alexander Kardelo “Avatar: The Way of Water” betyget 3 av 5 med motiveringen: “I slutändan är det en rätt tunn och traditionell historia där mycket känns bekant som drar ned mitt betyg till en trea”. Allt som allt är det alltså en imponerande film med en aning enkel story.
 
Köper du "Avatar: The Way of Water" digitalt istället för att hyra den (senare i april), får du en massa bonusmaterial om filmen. Här ser man bland annat hur scenerna under vatten skapades och hur man hittade de nya skådespelarna till uppföljaren. Totalt är materialet på tre timmar - vilket passar alla inbitna “Avatar”-fans som inte kan få nog av planeten Pandora.
 
När “Avatar: The Way of Water” släpps på Disney+ är i dagsläget okänt, men räkna med senare i vår.
| 4 april 2023 06:00 |