Film

Skribent

MovieZine

27 februari 2024 | 13:40

Prime Video smyger ut en av årets mest omtalade filmer - nominerad till 5 Oscars

Det var på tiden. Äntligen får även svenska tittare se "American Fiction", i god tid inför Oscarsgalan.
MovieZine tipsar om innehåll och erbjudanden från våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Dramakomedin "American Fiction" har varit en av galasäsongens mer omtalade filmer... men också en av de där titlarna som varit omöjliga att se i Sverige. Förrän nu.
 
Igår landade den nämligen på streamingtjänsten Prime Video, helt utan förvarning eller reklam. Det är som om Amazon själva inte vet vilken guldklimp till film de sitter på, eller att den faktiskt har chans att vinna 5 Oscars nästa helg. "American Fiction" är Oscarsnominerad till bland annat Bästa film och Bästa manliga huvudroll (Jeffrey Wright).
 
Den vann nyss också en BAFTA för Bästa manus på annan förlaga och blev för övrigt publikens favorit på Toronto Film Festival. Inte riktigt en snackis i samma klass som "Oppenheimer" och årets andra gala-favoriter, men klart både sevärd och hyllad!
 
Filmen handlar om en frustrerad författare som ledsnat på de som tjänar pengar på "svart" underhållning fylld med trötta troper. Han bestämmer sig för att skriva en egen bisarr bok, som såklart blir en storsäljare.
 
MovieZines recensent Annika Andersson delar ut en 4:a i betyg till en både tänkvärd och rolig film: "Cord Jeffersons regidebut har många relevanta poänger om rasism, klichéer, och samhällets normer, som humoristiskt fömedlas i satirformat med Jeffrey Wright i toppform."
 
Vill du se "American Fiction" gratis inför Oscarsgalan den 10 mars? Amazon Prime Video bjuder alla nya tittare på 30 dagars streaming utan kostnad
 
| 27 februari 2024 13:40 |