Spel

Skribent

Andreas Samuelson

23 december 2022 | 13:00

”Stranger Things”-stjärnan vill se ”Legend of Zelda” bli film

Gaten Matarazzo är ett stort fan av det populära datorspelet och har idéer om en långfilmsversion.
Filmer baserade på datorspel börjar bli en ny trend igen. Efter två framgångsrika ”Sonic the Hedgehog”-filmer får vi ytterligare en 2024 samt kommande ”Super Mario Bros. Filmen” och ”The Last of Us”. Kanske är det dags att återuppliva ”The Legend of Zelda”, Nintendos ofantligt populära datorspelsserie från 1980-talet.
 
Det tycker iallafall Matarazzo, känd som Dustin Henderson i ”Stranger Things”. I en intervju med Variety pratade han om sin kärlek till spelet och hur han tycker att det skulle vara perfekt för en filmatisering.
 
- Jag är ett stort fan av ”Legend of Zelda” och har alltid velat se en väldigt visuell och musikaliskt driven animerad film. Det kan bli en utmaning när de flesta karaktärerna inte pratar men att utforska en vokalt stum värld där historien kan berättas visuellt och genom musik vore väldigt coolt.
 
”Legend of Zelda” har bara filmatiserats som tecknad lördagsunderhållning för TV på 1980-talet. En långfilmsversion pitchades redan 2007 men Nintendo tackade nej på grund av att filmen ”Super Mario Bros” floppade. Kanske är det tid att syna idén återigen?
| 23 december 2022 13:00 |