Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 maj 2022 | 07:00

Se de 8 första blodiga minuterna ur nya "Stranger Things"-säsongen

Vi vet nu också att det sista avsnittet ur den fjärde säsongen kommer att bli det överlägset längsta hittills, på hela 2 timmar och 30 minuter.
Jag tänker inte spoila din upplevelse mer än vad startbilden till klippet redan gör, så ta en titt och hoppa ned under klippet när du är klar. Vi spoilar nämligen vad som händer i klippet här nedan, plus att vi tittar närmare på hur många timmar av "Stranger Things" vi faktiskt har att se fram emot under den fjärde säsongen.
 
 
Yepp. Den fjärde säsongen av "Stranger Things" inleder med en riktigt grym prequel som alltså utspelar sig precis före händelserna i den första säsongen. Nu återstår det ju bara att se hur mycket av den nya säsongen som kommer att hoppa fram och tillbaka i tiden - och om det kommer att ändra vår bild av Eleven eller inte. 
 
Variety har även hunnit bekräfta hur långa avsnitten kommer att vara under den fjärde säsongen, som vi sedan tidigare visste att den skulle delas upp i två delar. Den 27 maj släpps de sju första avsnitten från säsongen och den 1 juli släpps de två sista. Och nu tänker du troligtvis, men för fan - vad ska vi med två futtiga avsnitt i juli till? 
 
Ja, det är givetvis en rimlig tanke att ha. Och sanningen ligger väl troligtvis i att Netflix mer än gärna sprider ut "Stranger Things" på två olika kvartal (Q2 och Q3) för att få extra buzz kring serien under två perioder istället för under bara en enstaka helg. En annan är nog att man genom detta kommer kunna kvalificera sig till Emmygalan både i år och nästa år (eftersom brytdatumet för detta ligger den 31 maj). Men nog om det nu. 
 
Den goda nyheten för oss tittare är nämligen att de sju första avsnitten kommer att ha en avsnittslängd på cirka 75 minuter vardera, förutom det sjunde som kommer att stoltsera med 98 minuter. Det åttonde avsnittet (nu är vi i juli alltså) kommer att klocka in på 85 minuter - medan säsongsfinalen kommer att bli det överlägset längsta avsnittet hittills med sina 2 timmar och "nästan" 30 minuter.
 
 
För oss som minns när "Game of Thrones" kallade alla sina avsnitt under den sista säsongen för korta "långfilmer" för några år sedan, så bör man ha i åtanke att det lär vara en sisodär 5-10 minuter av eftertexter som räknas in i avsnittslängderna också. Men om vi plussar ihop alla avsnittslängderna (med eftertexter) så kommer vi i alla fall att landa på ungefär 13 timmar av "Stranger Things" under den fjärde säsongens totalt nio avsnitt, vilket lär vare avsevärt mer än vad de flesta har väntat sig.
 

Läs också: Netflix sparkar 150 anställda för att spara in pengar

 
Vad tyckte du om de första 8 minuterna ur den fjärde säsongen av "Stranger Things"? Ökade peppen? Kommentera gärna nedan!
| 21 maj 2022 07:00 |