Film

Skribent

Daniel Kamangar

6 juli 2012 | 17:15

Storslagna trailers till usla filmer

Trailers är filmskaparnas finurliga sätt att få oss att vilja se deras film. Och man kan ju inte klandra dem, då det sannerligen fungerar. Den episka musiken, maffiga bakrundsrösten, och de intensiva texteffekterna är alla ingredienser som skapar ett recept som är svårt att motstå som filmälskare. Synd bara, att inte alla filmer är av samma kvalité som sina trailers.

Numera har det blivit en sanning: man kan inte döma en film utifrån dess trailer. För alla har vi någon gång fått höga förväntningar från att ha sett en trailer, och sedan blivit fullkomligt besvikna när vi sett själva filmen.

Här kommer en lista på några sådana. Fem fantastiska trailers till fem dåliga filmer.

Safe House

Denzel Washington som CIA-agent? Ja, tack. Trailern för mina tankar till de rafflande Bourne-filmerna, och när temalåten inleds är "jag vill se"-känslan ett faktum. Filmen visade sig dock vara någonting helt annat än det som trailern insinuerade: trist.

Wrath of the Titans

Trailern börjar med ett relativt lugnt tempo i form av Liam Neesons stämningsgivande röst. Just det lugna tempot är något som jag efterlyser hos filmen, som visade sig vara som ett TV-spel. Fast här är det inte man själv som spelar, hur kul är det?

Transformers: The Dark of the Moon

Michael Bay har aldrig snålat med budgeten i sina filmer och det här är inget undantag. Scenen där männen flyger i luften, eller snarare faller med stil, är filmad i verkligheten med professionella fallskärmshoppare. Filmen är stundtals mycket underhållande och har läckra visuella effekter. Men en film där modellen Rosie Huntington-Whiteley medverkar går helt enkelt inte att ta på allvar.

The Adjustment Bureau

Rosor är röda, violer är blå
Jag gillar trailern till "The Adjustment Bureau"
Coola effekter och elegant musik
Action, Matt Damon och romantik

George Nolfis ”The Adjustment Bureau” visade sig vara av samma kvalité som ovanstående vers.

Natt på museet 2

Trailern bjuder på flera skratt och driver med sig själv på ett charmerande sätt. Men har man sett trailern har man också sett filmens bästa skämt.

Fyll på med dina åsikter bland kommentarerna!

| 6 juli 2012 17:15 |